Vitlök sänker både blodtryck, blodsocker och kolesterol
Vitlök är en av våra främsta läkeväxter med ytterst goda medicinska egenskaper. Kliniska studier visar att vitlök minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt sänker det dåliga kolesterolet. Vitlöken är även antibiotisk mot svampinfektioner och parasiter i mage/tarm
Vitlökens medicinska egenskaper är många och allsidiga. För bästa verkan bör man äta vitlöken rå, med alla välgörande näringsämnen bibehållna. Om du har känslig mage kan rå vitlök orsaka lite ont och svullen mage. Då kan vitlökskapslar vara en luktfri och lättsmält lösning. Tips: Marinera vitlöken i olja för att magen lättare skall smälta den.
Det är enkelt och gott att äta vitlök dagligen i samband med måltider och få i sig de goda läkande växtämnena. Vitlökens hälsospektrum är mycket brett; läkeväxten hämmar infektioner och förkylningar, är bakteriedödande och tar kål på parasiter i mage och tarm.
Vitlöken sänker också blodtryck och dåligt kolesterol samtidigt som vitlöken höjer det goda kolesterolet. Helt fantastisk liten men kraftfull lök! Växtämnet allicin har en blodsockersänkande inverkan vid diabetes typ 2, likvärdigt med vanlig diabetesmedicin. Och det helt naturligt dessutom.
Problem med tarmparasiter och infektioner kan bli bättre med daglig behandling och intag av vitlök då löken är både antibiotisk och motverkar svampinfektioner orsakade av candida i mage och tarm.
Förekomst
Tillhör liljeväxter och en av de främsta läkeväxterna du kan odla själv
Användbara växtdelar
Själva vitlöken och blast av vitlök
Aktiva växtämnen
Allicin, enzymer, vitaminer, mineraler
Medicinsk användning
Stärker immunförsvaret. Hämmar infektioner och är bakteriedödande, antibiotisk och antiinflammatorisk verkan. Motverkar parasiter och mask i mage- och tarmkanal. Sänker både blodtryck och dåligt kolesterol. Svettdrivande. Daglig råvara i matlagning
Giftighet
Lagom är bäst då vitlök har kraftfulla egenskaper